Bejelentkezés

Köszöntjük a Kozármislenyi Janikovszky Éva Óvoda és Bölcsőde honlapján

Intézményünk Kozármislenyben, a város központjában helyezkedik el. Az óvoda 1979-ben épült, de Kozármisleny lakosságának növekedése miatt, folyamatosan bővült. Környezete igényes, udvara védett környezetben van, a sok fa, nagy füves terület jó levegőt biztosít, az esztétikus fajátékok pedig a mozgásfejlesztés forrásai. A csoportok otthonosan, a gyermekek igényeinek és szükségleteinek megfelelően vannak berendezve.

 

Bemutatkozás

A Janikovszky Éva Óvodában jelenleg 11 óvodai csoportban 278 fő gyermeket nevelgetünk, a „Nevelés játékkal, mesével” óvodai programra épülő, helyi óvodai program alapján. Választási lehetőséget biztosítunk a szülők, gyermekek részére – gyermeklétszámok figyelembevételével - a csoportválasztásra.

 Legtöbb csoportunk vegyes életszervezésű, 3-6 éves gyermekek közös tevékenységekkel töltik napjaikat. Ez nagyon jó lehetőséget biztosít a tehetséggondozásra, hiszen a legkisebbeknek is lehetősége van részt venni a „nagyok” foglalkozásain is, ha érdeklődő és kedve van hozzá.

 Ezen kívül egy óvoda-iskolai, 6 éves kort betöltött gyermekek részére kialakított csoportunk is van. Az óvoda - iskolai csoportban óvó-tanító készíti fel a gyermekeket az iskolára, és ők a következő tanévben egy osztályként lépik át az iskola küszöbét.

 A többi csoportba járó gyermekeket az óvodapedagógusok készítik fel az iskolára, és hetente egyszer részt vesznek iskola-előkészítő foglalkozásokon, melyet a „jövendő” tanítók tartanak. Öt óvodai csoportunkban német nemzetiségi nevelés is folyik, mellyel megalapozzuk a gyermekek iskolai német nyelvtanulását.

 Lehetőséget biztosítunk – költségtérítéssel - külön foglalkozások igénybevételére,

Ezen kívül – térítés nélkül- biztosítjuk igény esetén, helyben: a hitoktatást, logopédiai ellátást, fejlesztő foglalkozásokat, megfelelő szakemberek biztosításával.

Hivatkozások