A Janikovszky Éva Óvoda és Bölcsőde – Bölcsődei intézményegység bemutatása

 

 Bölcsődénk a forgalmas főúttól távol, de jól megközelíthető lakóövezetben, csendes, nyugodt helyen található. Külső és belső megjelenésében is modern, minden igényt kielégítő épület. Az intézmény otthonos, barátságos, kellemes környezet igazodik a gyermekek és a családok igényeihez. Intézményünkben a megfelelő akadálymentesítés megoldott. Lombos fák között tágas játszókerttel, homokozóval, változatos udvari játékokkal várjuk a bölcsődés korú gyermekeket. Udvarunk lehetőséget kínál a különböző mozgásformák begyakorlására, önfeledt játékra. A gyermekek szabad levegőn, biztonságos környezetben tölthetik napjaik nagy részét. Bölcsődénk 42 férőhelyes, 3 csoporttal működik. Mindegyik csoportszobához fürdőszoba, gyermeköltöző tartozik. A csoportszobák tágasak, világosak, elég teret biztosítanak a gyermekek szabad játéktevékenységéhez. A fa bútorok, a színes és változatos játékeszközök otthonosságot és melegséget sugároznak, pasztell színvilággal és gazdag játékkészlettel.

Azoknak a 20 hónapot betöltött, 3 éven aluli gyerekeknek a nevelését – gondozását vállaljuk, akiknek a szülei valamilyen ok miatt nem tudják biztosítani a napközbeni ellátásukat, illetve szociális vagy egyéb ok miatt szükséges az intézményi nevelésük, gondozásuk.

A gyermekek első közössége a bölcsőde, ekkor válik el először a szüleitől, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a fokozatos beszoktatásra. A bölcsőde elsődleges ellátási területe Kozármisleny, de a betöltetlen férőhelyekre Pécsudvard, Lothárd, Birján, Szemely, Szőkés községek közigazgatási területéről is felvehetjük a 20-36 hó közötti életkorú gyermekeket. Minden évben a bölcsődei beíratás előtt nyílt napot tartunk, ahol a szülők a gyermekekkel együtt ismerkedhetnek a bölcsődei élettel és megtekinthetik intézményünket. Az új gyermekek beíratására április hónapban kerül sor, de a bölcsődébe való jelentkezés és a felvétel egész évben folyamatos. Bölcsődénk nyitott.

Szeretettel várjuk a leendő bölcsiseinket. Lehetőséget adunk a betekintésre a kisgyermeküket beíratni szándékozó családoknak.

Janikovszky Éva Óvoda és Bölcsőde – Bölcsőde intézményegység

Laklia Ildikó – Bölcsődevezető

7761 Kozármisleny, Augusztus 20. tér 1.

Tel: 72/954-217

e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hivatkozások