Bejelentkezés

 

 

 

2019. november 16-24.

 

Szerte Európában minden év novemberében megrendezésre kerül az Európai Hulladékcsökkentési Hét. Az idei év fókusztémája, a környezettudatos szemléletformálás, a hulladék keletkezés csökkentése érdekében!

„Nyisd ki a szemed és csökkentsd a szemeted!”

Az óvodai nevelés kiemelt feladatai között szerepel a környezettudatos szemléletformálás, ezért egy közös programmal készültünk.

Plakátokon és szóban is felhívtuk a szülők és gyerekek figyelmét az akcióhetünkre, és javasoltuk nekik, hogy otthon is készítsenek újra hasznosított termékekből valami újat. Az akciót mi is beépítettük a heti tervünkbe és készültek, például kupakok felhasználásával társas játékok, flakonokból virágtartók, parafa dugóból hűtő mágnes stb.

Elmeséltük a gyerekeknek, hogy szeretnénk egy kiállítást szervezni, ahol az óvoda összes csoportja egy helyen megmutathatja mit készített, sőt aki otthon ügyeskedik és elhozza, mellé írjuk a nevét is. Erre annyira fellelkesültek, hogy napi szinten érkeztek a termékek. November 21-én volt a kiállítás intézményünk Rendezvény termében. Előre készült egy beosztás, ami alapján a csoportok megtekinthették az újrahasznosított termékeket.

A gyerekek lépésről, lépésre haladva rácsodálkozva mondták: "Ezek tűzoltó autók! Ez meg egy krokodil! Ott egy emeletes parkolóház!"

A program sikeresnek mondható, mert óvodánk felelősséget érez a környezetünkért, keresi a jó megoldásokat és ezekért tenni is tud.

 

Szakácsné Molnár Ágnes

Delfin csoportos óvónő

 

 

Hivatkozások