Bejelentkezés

Ebben a tanévben óvodánk is részt vett az Országos Magyar Méhészeti Egyesület programján, mely elsődleges célja, hogy megismertesse a gyerekeket (minden korosztályt a maga módján) a méhek szorgos és nélkülözhetetlen munkájával, valamint felhívja a figyelmet a mézfogyasztás mindennapos gyakorlatára, mely különösen fontos most, a tél előtti – téli hónapokban.

A rendezvény hazai elindítását a Szlovén Mézes Reggeli kezdeményezés immár tizenkét éves gyakorlata adta, amit mára Európai Mézes Reggeli néven több uniós tagország is megrendez. Magyarországon 2014. november 21-én volt az első hasonló program az ország 19 megyéjében és Budapesten, összesen 67 iskolában, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat.

Hozzánk Fuchs Krisztián méhész, cica csoportos szülő jött el november 19-én, hogy megmutasson egy rövid filmet „Hogyan készül a méz” címmel a gyerekeknek, valamint igazi kaptár és lépek segítségével mutatta meg, hol élnek a méhek, mesélt, hogy miként szorgoskodnak ezek az apró rovarok a tavaszi, nyári hónapokban. A rövid bemutató után minden kisgyerek kapott egy kis mézet ajándékba, hogy megkóstolhassák ezt az egészséges édességet, és sose felejtsék el, hogy „Legyen minden nap mézes nap”.

 

Keményfi Márti

 

A gyerekeknek lejátszott film megtekinthető az alábbi linken:

https://www.youtube.com/watch?v=jen9ngfY_tk

(Alma és Véda: Hogyan Készül a Méz?)

 

 

 

 

 

Hivatkozások