Bejelentkezés

Köszöntjük a Kozármislenyi Janikovszky Éva Óvoda és Bölcsőde honlapján

Intézményünk Kozármislenyben, a város központjában helyezkedik el. Az óvoda 1979-ben épült, de Kozármisleny lakosságának növekedése miatt, folyamatosan bővült. Környezete igényes, udvara védett környezetben van, a sok fa, nagy füves terület jó levegőt biztosít, az esztétikus fajátékok pedig a mozgásfejlesztés forrásai. A csoportok otthonosan, a gyermekek igényeinek és szükségleteinek megfelelően vannak berendezve.

 

Bemutatkozás

 A Janikovszky Éva Óvodában jelenleg 11 óvodai csoportban 278 fő gyermeket nevelgetünk, a „Nevelés játékkal, mesével” óvodai programra épülő, helyi óvodai program alapján. Választási lehetőséget biztosítunk a szülők, gyermekek részére – gyermeklétszámok figyelembevételével - a csoportválasztásra.

Legtöbb csoportunk vegyes életszervezésű, 3-6 éves gyermekek közös tevékenységekkel töltik napjaikat. Ez nagyon jó lehetőséget biztosít a tehetséggondozásra, hiszen a legkisebbeknek is lehetősége van részt venni a „nagyok” foglalkozásain is, ha érdeklődő és kedve van hozzá. Felmenő rendszerben lehetőség van homogén csoport szervezésére is.

Nagycsoportosainkat az óvodapedagógusok készítik fel az iskolára, valamint hetente egyszer részt vesznek iskola-előkészítő foglalkozásokon, melyet a leendő tanítók tartanak. Négy óvodai csoportunkban német nemzetiségi nevelés is folyik, ezzel megalapozzuk a gyermekek iskolai német nyelvtanulását. Egy nemzetiségi csoportunkban (Csibe csoport) egész napos nemzetiségi nevelés folyik.

Lehetőséget biztosítunk – költségtérítéssel - külön foglalkozások igénybevételére.

Ezen kívül – térítés nélkül- biztosítjuk igény esetén, helyben: a hitoktatást, logopédiai ellátást, fejlesztő foglalkozásokat, megfelelő szakemberek biztosításával.

 

Hivatkozások